Steun ons en help Nederland vooruit

Annemiek Vonk

Raadslid

40 jaar

Nijehaske

Aan mij de eer om mijzelf aan u voor te stellen…

Ik ben Annemiek Vonk, gelukkig getrouwd en wonend in het klein en overzichtelijke Nijehaske.

De reden waarom ik lid ben geworden van D66 is dat ik vind dat mensen de ruimte en kansen moeten krijgen om het beste uit zichzelf en anderen te halen. In mijn werkkamer hangt aan de muur een citaat van Ghandi:  “Het werkelijk doel van onderwijs is het beste uit jezelf halen.”, dit is ook mijn doel als ik in de klas aan de slag ben samen met mijn studenten. Door het beste van mijzelf te geven, probeer ik iedere student te laten stralen in zijn/haar kwaliteiten. Maar ook buiten het onderwijs vind ik dat mensen de ruimte moeten krijgen om zichzelf te ontwikkelen, ook als ondernemer.

Naast het onderwijs ben ik groot liefhebber van cultuur in brede zin. Het bezoeken van concerten, openluchtspelen, theater, musea, tentoonstellingen, kunstroutes, maar ook het zelf musiceren en fotograferen hoort daarbij. Cultuur biedt verbinding, niet alleen tussen heden en verleden maar ook met elkaar. Cultuur werkt horizon verbredend. In mijn ogen zou cultuur laagdrempelig moeten zijn, zodat iedereen ervan kan leren en genieten.

Het is voor mij een groot voorrecht om in De Fryske Marren te wonen. Ik geniet volop van de rust, de ruimte, en de prachtige natuur. Hierin zie ik een schone taak voor de gemeente, om de balans tussen wonen, ondernemen en recreëren te bewaken.

Het is mijn wens om de komende vier jaar samen met de inwoners te werken aan een gemeente waar wij met zijn allen trots op kunnen zijn.