Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 31 maart 2019

Doorstroming op woningmarkt moet worden gestimuleerd

Tijdens de vergadering van woensdag 28 maart 2019 stond de woonvisie van onze gemeente op de agenda. Lees hier een korte weergave van de bijdrage van fractievoorzitter Jeannet Speelman-Drees.

“De vastgelopen doorstroming op de woningmarkt moeten wij weer los zien te krijgen,” zo stelt D66. “De wens is er van jonge mensen om zich te vestigen in kleinere dorpen, maar het aanbod is er hier niet toe. We willen een aantrekkelijke gemeente blijven voor jongeren en jonge gezinnen en moeten dan ook alles doen om de woningmarkt te verbeteren.” Speelman-Drees wil dus met name de problematiek op de starterswoning aanpakken. “Er moeten voor starters betaalbare woningen op de markt komen. De vraagprijs van huizen is voor deze doelgroep soms veel te hoog. Zij kunnen simpelweg geen woning kopen. Hier moet echt verandering in komen.”

Lees hier het gehele artikel